beylikdüzü escort bayan, ataköy escort, esenyurt escort, seks hikayesi, gaziantep escort, beylikdüzü escort, kayseri escort, şişli escort, beylikdüzü escort,

Pięć cech jakie powinna mieć dobra zmywarka do gastronomii?

Głównym zadaniem zmywarek gastronomicznych jest dokładne mycie i wyparzanie naczyń, aby zminimalizować ryzyko rozwoju niebezpiecznych bakterii i wirusów. Wszędzie tam, gdzie mamy do czynienia ze zbiorowym żywieniem wymogi sanitarne są bezwzględne. Jak wybrać odpowiednią zmywarkę przemysłową? Jakie cechy powinna posiadać idealna zmywarka do gastronomii? W tym artykule postaramy się odpowiedzieć na te pytania.

Po pierwsze – pojemność

Duże lokale gastronomiczne nie mogą sobie pozwolić na przestoje w wydawaniu potraw. Dlatego jedną z cech, które powinna posiadać zmywarka gastronomiczna, jest odpowiednia pojemność. Zakłócenie płynności w funkcjonowaniu restauracji czy kawiarni jest niedopuszczalne i może zakończyć się utratą klientów. Wybierając odpowiedni gabarytowo sprzęt, zapewniamy pracownikom komfort pracy, dzięki czemu każdy będzie mógł skupić się na swoich obowiązkach, a potrawy wylądują na stołach gości bez opóźnień.

Po drugie – skutecznie dezynfekują

Dzięki wysokiej temperaturze parzenia (od 80 stopni wzwyż zmywarki gastronomiczne usuwają nie tylko zabrudzenia, nawet te najbardziej uporczywe, ale również zarazki, o które nietrudno w lokalach serwujących jedzenie. Wyparzanie naczyń jest koniecznością, nie tylko w świetle przepisów BHP, ale przede wszystkim, aby zdrowiu gości nic nie zagrażało. Dodatkowo stosuje się różnego rodzaju detergenty, które usuwają brud i pozostawiają naczynia lśniące i czyste, czyli gotowe do użytku.

Po trzecie – mniejsze zużycie wody

Dzięki temu, że mamy do wyboru kilka programów (usuwanie uporczywego tłuszczu, do cienkiego szkła, energooszczędne i tym podobne), w zależności od tego, jakie naczynia znalazły się w urządzeniu, możemy dopasować cykl do potrzeb każdego z nich. Nowoczesne zmywarki do gastronomii znacznie ograniczają zużycie H2O. Do płukania wstępnego wykorzystują tę samą wodę, którą myją. Dopiero podczas ostatniego etapu, pobierają świeżą, gorącą wodę, dzięki czemu naczynia są zdezynfekowane i bezpieczne dla zdrowia.

Po czwarte – oszczędność prądu

Każdy lokal gastronomiczny, szczególnie nowo powstały, który na dobrą opinię i większe obroty musi dopiero zapracować, powinien zaopatrzyć się w energooszczędną zmywarkę gastronomiczną. Mycie dużej ilości naczyń, w krótszych, ale dopasowanych do potrzeb mytej zastawy cyklach, to podstawa dobrze zarządzanej restauracji.Nnie warto w tej kwestii oszczędzać. Wydatek w dłuższej perspektywie na pewno się zwróci.

Po piąte – łatwość obsługi

Ostatnia zaleta, ale zdecydowanie nie najmniej istotna. Urządzenie, powinna cechować intuicyjność i łatwość obsługi. Dzięki temu każdy pracownik poradzi sobie zarówno z załadowaniem zmywarki, ustawieniem odpowiedniego programu, jak i wyjęciem naczyń. I o to właśnie chodzi – zmywarka przemysłowa, ma ułatwiać pracę, a nie ją komplikować.

Zmywarki gastronomiczne usprawniają pracę w lokalu, między innymi zapewniając płynne wydawanie posiłków. Dzięki sporej ilości dostępnych modeli na rynku każdy lokal może wybrać urządzenie, które w stu procentach zaspokoi jego potrzeby

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION